domingo, 21 de diciembre de 2014

CULTURA LLIURE I PROGRAMARI LLIURE

Com a cultura lliure podria englobar-se tota aquella creació, i el moviment que la promou, que advoca per l'elaboració i difusió de cultura d'acord amb uns principis de llibertat equiparables als del programari lliure. Són habituals les reflexions al voltant de la propietat intel·lectual, els drets d'autor, el copyleft o el paper de les xarxes P2P. Un exemple de cultura lliure és la mateixa Viquipèdia. (extret de Viquipèdia)

El programari lliure (en anglès free software) és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets. Alguns dels exemples més coneguts de programari lliure són; el projecte Mozilla, que inclou el navegador Mozilla Firefox  i l'aplicació ofimàtica OpenOffice.org. (extret de Viquipèdia)

Creative Commons (CC) és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius. Aquesta organització ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic. L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. (extret de Viquipèdia i Creative Commons Catalunya)
Gadet de Creative Commons

No hay comentarios:

Publicar un comentario