miércoles, 22 de octubre de 2014

LA COMPETÈNCIA DIGITAL




La competència digital és una de les 8 bases de l'educació obligatòria d'avui dia i respon a la missió del long life learning, terme que expressa que l'escola ha de formar per aprendre al llarg de tota la vida. 

1. Competència informacional: es basa en la informació per poder enunciar un problema, gestionar-la, evaluar-la i crear de nova per transmetre-la.

2. Competencia tecnològica o informàtica: és la capacitat per a ser capaços d'utilitzar les noves tecnologies (des de mòbils fins a GPS).

3. Alfabetitzacions múltiples: aborda el tema que el material didàctic que fem servir ha d'anar més enllà del text.

4. Competencia cognitiva genèrica: tracta el tema de si som capaços de ser crítics amb la informació i convertir-la en coneixement.


5. Ciutadania digital: es basa en la preparació o capacitat per moure's dins d'aquest món. Té a veure amb la identitat digital i en quina imatge es vol donar al exterior sobre nosaltres mateixos.



  • Per a què serveix el videonot?
El videnot és una eina del drive que permet visualitzar videos i fer apunts alhora.

Hem utilitzat aquest programa per prendre notes del video del Jordi Adell de la competència digital.




miércoles, 15 de octubre de 2014

fORMULARI DRIVE



Què puc fer amb un formulari

Amb el formulari tens la possibilitat de realitzar una enquesta sobre qualsevol tema. Les respostes es recullen automàticament en un full de càlcul en forma de gràfics. També podem canviar el tema del formulari amb diversos dissenys. A més, es pot compartir i treballar a la vegada amb diversos companys.




ELS ORDINADORS PORTÀTILS I ELS RECURSOS DIGITALS A L'AULA






Què puc fer amb una presentació?

Una presentació de Drive es pot compartir i editar a la vegada amb diferents companys. També es poden inserir videos directament de youtube, incloure notes de l'orador en les diapositives, realitzar una recerca desde el marge dret i enganxar directament les fotos, fer cites amb normativa APA i consultar l'historial de revisions per saber què ha fet cada col·laborador.

martes, 7 de octubre de 2014

WEBQUEST


Edu3.cat






Aquest vídeo presenta la proposta de treball col·laboratiu que duu a terme el cicle superior de primària del CEIP Gras i Soler d'Esplugues de Llobregat, amb la webquest de les constel·lacions zodiacals.
Una WebQuest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.
Definició consensuda a les segones jornades de Webquest (2006)
(extret de webquestcat)
Les webquest consten de diferents apartats: introducció, tasca, processos, avaluació, conclusió, crèdits i guia didàctica.
A l'espai edu3.cat es poden trobar videos tutorials i informatius sobre diferents experiències educatives.

LA NOSTRA WEBQUEST



Hem realitzat un webquest per a treballar la competència artística a l'educació Primària.
Aquesta webquest té com a finalitat principal proposar una activitat nadalenca als alumnes de primer i segon cicle d'Educació Primària.. En les diferents pestanyes trobareu els materials necessaris, el procés i alguns exemples del resultat final. També hem volgut crear un sistema original d'avaluació per tal de disminuïr l'esperit competitiu.  

A la nostra webquest podeu descobrir quin serà el resultat final de l'activitat nadalenca que proposem. 

Descobreix els passos per realitzar unes boniques decoracions de nadal  clicant aquí.



VOKI

El meu VOKI


Us presento a l' Eva, la viatjera que us ensenyarà a explorar el món!!

El Voki es podria utilitzar didàcticament al món educatiu...



  • En cas dels més petits, com a primer contacte amb l'ús dels ordinadors.
  • Com a presentació i treball de l'autoconcepte.
  • Com a tècnica projectiva.
  • Per treballar les descripcions físiques en anglès.
  • Per treballar la inclusió social
  • Per treballar les conclusions d'un treball.
  • Per donar les instruccions d'algun treball.
Made with love. 

Eva


GITIC PRESENTACIÓ



BENVINGUTS I BENVINGUDES AL MEU BLOG!



Us parla la Eva Martinez, una futura mestre de primària

Estic cursant primer de carrera d'educació primària en anglès a la Universitat Ramon Llull de Barcelona. El meu objectiu és compartir amb tots vosaltres tots treballs que realitzaré a l'assignatura de GITIC (gestió de la informació i de les TIC).


Penso que com a futura mestre és molt important començar a crear una identitat personal a la xarxa i començar a compartir experiències amb tots vosaltres. 
Com a futura mestre m'agradaria treure el millor de cada alumne i obrir-lis la porta a un món ple de reptes, pluralitat i sorpreses. 
Moltes gràcies per la vostre visita!


Made with love.



Eva