sábado, 29 de noviembre de 2014

LA TAXONOMIA DE BLOOM

La Taxonomia de Bloom és una llista de les habilitats i processos del pensament que poden aparèixer en les tasques escolars (i per tant ser objecte d'avaluació). Rep el seu nom del seu creador, Benjamin Bloom. La taxonomia estructura les habilitats jeràraquicament, de manera que no es pot pretendre assolir les d'ordre superior sense tenir dominades les d'ordre inferior.

Per a que un contingut sigui après, segons la Taxonomia de Bloom, calen els següents passos: 

    

Per tal de posar en pràctica a l'aula cadascun dels passos per a que un contingut
sigui après, hem creat un mapa d'eines 2.0 i apps segons la Taxonomia de
Bloom a través del site. 

Si voleu saber quines aplicacions utilitzar per treballar cadascun dels passos per l'aprenentatge d'un contingut podeu consultar el nostre site clicant aquí.





SETMANA PRE (PRÀTIQUES)



Durant la setmana de pràctica i reflexió educativa de Blanquerna, que era del dia 10 al 14 de Novembre, dimecres 12 i dijous 13 vam realitzar pràctiques amb un alumne de 3r. Durant aquests dos dies, vam anar a escoles on feien pràctiques els alumnes de 3r de carrera a observar i ajudar a la classe que els hi va tocar.

A mi em va tocar anar a l'escola Planas i Casals de Badalona. És una escola pública i pluralista. El primer dia de pràctiques vaig anar a 2n de primària i el segon dia vaig anar a 1r. Valoro aquesta experiència com a molt positiva. 




Escola Planas i Casals






1r dia de pràctiques: classe de 2nB





2n dia de pràctiques: Classe de 1r B






domingo, 9 de noviembre de 2014

COM PARLAR BÉ EN PÚBLIC (COED)





Per l'assignatura de COED ens hem hagut de llegir un llibre per aprendre a parlar bé en públic. Jo he escollit Com parlar bé en públic de Joana Rubió.


Hem realitzat un resum de totes les idees i consells que dona el llibre per parlar bé en públic








sábado, 1 de noviembre de 2014

EDICIÓ DE VIDEO (YOUTUBE). L'ENDEVINALLA

El Youtube pot utilitzar-se com a editor de video. Hi ha moltes opcions com combinar diversos videos o imatges que hagis pujat per crear un video nou, retallar fragments per personalitzar la duració, incloure música i afegir efectes especials. 
Hem utilitzat l'editor de Youtube per crear un video representant una endevinalla. En el nostre cas, hem escollit una endevinalla adequada a l' època. 
A veure si l'endevineu.

M' ENDEVINES???




ANÀLISI D'UN BLOG EDUCATIU



Hem escollit el blog d’ una mestra d’infantil que ha dedicat aquest espai a compartir les experiències i recursos educatius emprats a l’aula, per tal d’analitzar el seu contingut.



Quins tipus de continguts hi ha publicats?

Hi ha publicats recursos educatius com jocs, imatges, cançons, activitats que com a mestre les posa en pràctica, a més de servir com a idea per altres docents.

En quin format treballa els continguts?
Treballa tot tipus de contingut que faciliti al lector i atregui la seva atenció. Des de fotos grupals a l’aire lliure, fins a videos on surten cadascun d’ells mostrant alegria i diversió.

Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de blog, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...

Podem relacionar el contingut del llibre llegit amb el blog escollit. Aquest blog educatiu es pot classificar en un blog de professor (individual). Aquests tipus de blogs estan destinats a comunicar les reflexions pròpies sobre l’educació i la metodologia en àrees concretes.

Qui els publica?

De les publicacions del blog s’encarrega la Olga, una mestre deducació infantil.

Hi ha alguna estructura en el bloc? 
El blog s’estructura en diferents apartats 
que corresponen a diferents activitats o temes que realitzen a l’aula. Des de la capçalera en un primer pla fins a les entrades i etiquetes al lateral.

Quina plataforma utilitzen?
Utilitza la platafoma  Blogger, una forma moderna d’expressió i opinió a Internet.

Com són les entrades?
Les entrades estan ordenades segons la bloggera ha volgut classificar-les, 12 entrades diferents, com són els recursos, el cinema relacionat amb l’educació, TIC, el racó del còmic,...

Quines competències s’hi treballa?
Es treballen les competències llingüístiques i logico-matemàtiques.

Hi ha comentaris?
Si, hi ha comentaris a les entrades fets pels propis seguidors del blog.

A qui va dirigit?
Va dirigit a docents bàsicament, encara que també ho poden fer els pares dels alumnes de l’Olga.

Hi ha blocroll?
Si, hi ha un llistat de blogs recomanats per la creadora del blog relacionats amb educació. Com en el cas del blog d’ “Educarm